2021 3. Çeyrek Bilanço Beklenti 21-10-2021

2021 3. çeyrek bilanço beklenti

Demir Çelik Sektörü

Küresel çelik fiyatlarında yükselişin yılın 3. Çeyreğinde de devam etmesi yanında kuvvetli talep ve yüksek ürün marjları sektör içinde Ereğli Demir çelik ve Kardemir hisse senetlerini öne çıkarıyor.

Ereğli Demir Çelik: Sektör içinde yassı çelik fiyat artışı, güçlü talep ve döviz bazlı gelirler ile yılın 3. Çeyreğinde şirketten olumlu bilanço bekleniyor. Yılın ikinci çeyreğinde 14.3 milyar TL satış rakamı ile 3.18 milyar TL kar açıklayan şirketin 26 Ekimde bilançosunu açıklaması bekleniyor. Şirketin yılın üçün çeyreğinde piyasa ortalamasında 4.6 milyar TL kar açıklaması beklenirken FAVÖK marjı ve operasyon el karın güçlü görünümü devam ettirmesini bekliyoruz. Şirket için 12 aylık 23.00 TL hedef fiyat ile al tavsiyemizi koruyoruz.

Kardemir: Çelik fiyatlarında artış ve güçlü talep yanında yılın 3. Çeyreğinde şirketin finansal giderlerinde düşüş bilançoya olumlu yansıyabilir. Şirketin finansal borçlarında yılın 2. Çeyrekte başlayan düşüş hareketini devam ettireceğini tahmin ediyoruz. 2021 yılı ikinci çeyreğinde 919.3 milyon TL ile beklenti üzerinde net kar açıklayan şirketin 3. Çeyrekte ortalama 750 milyon TL net kar açıklaması bekleniyor. Şirketin bilançosunun 1 ila 5 Kasım arasında açıklanması bekleniyor. Şirket için 12 aylık 10.00 TL hedef fiyat ile yüzde 35’e yakın getiri potansiyeli ile al tavsiyesi veriyoruz.

Olumlu bilanço beklentileri son üç haftada satın alınan sektörde gerçekleşmelere göre bir miktar kar realizasyonu yaşansa da geri çekilmelerin yeni alıcıları çekebileceği görüşündeyiz.


Petrol ve Türev Ürünleri

Küresel enerji fiyatlarında yükseliş ile iyileşen marjları yanında yeniden açılma ve yüksek büyüme ortamı sektör geneline pozitif yansıdı.

TÜPRAŞ: Akdeniz rafineri marjında yılın üçüncü çeyreğinde güçlenme ve artan jet yakıt talebi ve cirodaki artış etkisi ile şirketin yılın 3.çeyreğinde 1.15 milyar TL kar açıklaması bekleniyor. Yılın geri kalanında enerji fiyatlarının yüksek seyrini koruması beklenirken ekonomik aktivite bir miktar hız kesebilir. Buna rağmen son iki çeyrekte iyileşen marjlar ile kara geçen şirket için olumlu düşünüyoruz. Şirket bilançosunu 04 Kasım tarihinde açıklayacak. Tavsiye listemizde bulunan 12 aylık hedef fiyat olarak 140.00 TL olarak belirlediğimiz hissenin hedef fiyatını 160.00 TL olarak güncelleyerek al tavsiyemizi koruyoruz.

Aygaz: Küresel doğalgaz fiyatları son 10 yılların yüksek seviyesine yükselirken iyileşen marjlar artan satış hacmi ve stok karı yanında iştirak gelirleri ile olumlu bilanço açıklaması bekleniyor. Yılın 2. Çeyreğinde 195.7 milyon TL net kar açıklayan şirketin 3. Çeyrekte ortalama piyasa beklentisine göre 235 milyon TL kar açıklaması bekleniyor. Beklenen bilanço açıklanma tarihi 03 Kasım olarak görülüyor. Aygaz hisse senedi için 12 aylık 21.00 TL hedef fiyat potansiyeli olduğunu düşünüyoruz.


Perakende Sektörü

Yüksek enflasyon ortamı yaz döneminde artan talep ve mevsimsel trafik artışı ile sepet büyümesinin desteği ile yüksek ciro beklentisi olan sektör hisse senetlerinden Bimaş ve Migros için olumlu bilanço bekliyoruz.

Bimaş: Şirketin yıllık ciro büyümesi devam ederken FVAÖK ve net kar göreceli düşük kalabilir. Buna rağmen çeyrek sel bazda yılın ilk iki çeyreğinde istikrarlı bir görünüm sergileyen bilanço 3. Çeyrekte de bu görünümü enflasyon üzerinde büyüme ile koruyabilir. Yılın ikinci çeyreğinde 752 milyon TL kar açıklayan şirketin 3. Çeyrekte ortalama 748 milyon TL kar açıklaması bekleniyor. Şirket 3. Çeyrek bilançosunu 08 Kasım tarihinde açıklayacak. Şirket için öncesinde 12 aylık 90.00TL olarak verdiğimiz al tavsiyesini bilanço açıklandıktan sonra revize edebiliriz.

Mıgros: Sektör genelinde yüksek enflasyon ortamı ile gelen fiyat artışları yaz döneminde artan talep ve alışveriş merkezlerinin açılması ile oluşan trafik yılın 3. Çeyreğinde güçlü ciro artışı beklentisi yaratıyor. Ancak FVAÖK ve net kar marjında büyüme sınırlı kalabilir. Yılın ikinci çeyreğinde 1.76 milyon TL net kar açıklayan şirketin 3. Çeyrekte ortalama piyasa beklentisine göre 64 milyon TL kar açıklaması bekleniyor. Şirket bilançosunu 05 Kasım tarihinde açıklayacak. Migros için 12 aylık 45.00 TL hedef fiyat ve yüzde 34 getiri potansiyel ile al tavsiyesi veriyoruz.


Bankacılık sektörü

Bankacılık sektörü yılın 3. Çeyreğinde kamu bankaları bilançolarındaki nispi iyileşmeye rağmen özel bankaların gerisinde kalabilir. Kredilerde yeniden fiyatlama ile net faiz marjında iyileşme yanında TÜFEX gelirleri bu dönemde sektör için pozitif görülüyor. Diğer tarafta düşen faiz ortamının mevduat ve kredi faizlerine tam olarak yansımayışı ve tahvil bono portföyünde fiyatlarda geri çekilme yılın geri kalanı için negatif olabilir. Bu nedenle pozitif beklenen 3. Çeyrek bilançolarına rağmen sektör performansının sanayi sektörü gerisinde kalmaya devam ettiği görülüyor.

Garanti Bankası: Sektör genelinde net faiz marjında iyileşme ve diğer gelir artışları 3. Çeyrek bilançosu olumlu bekleniyor. Yılın 2. Çeyreğinde 2.9 milyar TL net kar açıklayan şirketin 3. Çeyrekte ortalama piyasa beklentisinde 3.1 milyar TL net kar açıklayacağı tahmin ediliyor. Şirket bilançosunu 27 Ekim tarihinde açıklayacak. Garanti Bankası için 12 aylık 11.00 TL hedef fiyat ile al tavsiyemizi koruyoruz.

Yapı ve Kredi Bankası: 2. Çeyrek bilançosu ile dikkat çeken banka bu dönemde sektördeki parametrelerde iyileşme ile yüksek çeyreklik ve yıllık kar açıklayabilir. Artan kredi mevduat makası, net faiz marjında genişleme ve azalan kredi risk maliyeti ile banka sektöre ilginin arttığı ortamda cazip görülüyor. Yılın 2. Çeyreğinde 2.23 milyar TL kar açıklayan bankanın yılın 3. Çeyreğinde ortalama piyasa beklentisinde 2.86 milyar TL kar açıklaması bekleniyor. Banka bilançosunu 01 Kasım tarihinde açıklayacak. Yapı Kredi Bankası için 12 aylık 3.50 TL hedef fiyat ve yaklaşık yüzde 40 getiri potansiyeli olduğunu düşünüyoruz.


Otomotiv Sektörü

Sektörde yurt içi satış verilerinde gerilemeye karşı artan yurt dışı talep ve ihracat artışı ile geçtiğimiz çeyreklere kıyasla zayıf kalsa da ileriye dönük olumlu beklentiler ile talep görmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Buna rağmen küresel çip krizinin olduğu ortam sektör geneli için risk unsuru olabilir.

Tofaş fabrika : Yurt içi satış hacimleri gerilerken ihracat bilançoda koruma görevi üstlenecek. Daha sınırlı esas faaliyet karı ve net kar bekleniyor. Yılın ikinci çeyreğinde 867.2 milyon TL net kar açıklayan şirketin 3. Çeyrekte ortalama piyasa beklentisine göre 560 milyon TL kar açıklaması bekleniyor. Şirket bilançosunu 26 Ekim tarihinde açıklayacak. Öncesinde 54.00 TL hedef fiyata ulaştığı için tavsiye listesi dışına çektiğimiz hissenin limitli de olsa yükseliş potansiyeli taşıdığını düşünüyoruz. Hedef fiyat 65.00 TL getiri potansiyeli yüzde 15 olarak görülüyor.

Ford Otosan: İhracat tarafında adetsel artış ve kur etkisi ile güçlü ciro büyümesi açıklaması bekleniyor. Şirketin elektrikli araç ve pil yatırımına yönelik güçlü yatırım planı elektrikli araç üretiminde öne çıkan şirketlerden biri olmasını sağlayabilir. Kasım ayında yapılacak olan temettü ödemesi de pozitif görülüyor. Yılın ikinci çeyreğinde 999.2 milyon TL net kar açıklayan şirketin yılın 3. Çeyreğinde ortalama piyasa beklentisine göre 1.64 milyar TL kar açıklaması bekleniyor. Şirket bilançosunu 27 Ekim tarihinde açıklayacak. Şirkete 12 aylık 225.00 TL hedef fiyat ve yaklaşık yüzde 20 getiri potansiyeli ile al tavsiyesi veriyoruz.


Ücretsiz Deneme Hesabı