Tekni̇k Anali̇z Raporu (02 Ağustos-06 Ağustos) 02-08-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (02 Ağustos-06 Ağustos)

TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş

TUPRS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Petrol 

Önümüzdeki hafta bilançosunu paylaşması beklenen şirketin bu bilançoyla birlikte kara geçmesi beklenirken bu durumun fiyatı desteklemesi ve yeni bir yükselişin habercisi olabileceği beklentileri şekillendiriyor.

Hazirandan bu yana bir düşüş trendinin içerisinde olan Tüpraş için kısa vadeli düşen trendin kırılması teknik açıdan bakıldığında yeni bir yükselişin başlayabileceğinin sinyalini veriyor.

MACD göstergesini incelediğimizde pozitif bölgeye doğru bir yükseliş gerçekleşmiş görünüyor ve hacimlerdeki artış da göstergeyi destekler nitelikte. Bununla beraber RSI göstergesindeki güçlü artış hissedeki yükselişin ivme kazanabileceği ve güçlü bir performans sergileyebileceği ihtimalini artırıyor.

Fiyatın tekrardan 21 günlük üssel hareketli ortalamasının üzerine çıkması ve bu seviyeyi destek yapmasıyla birlikte Ocak ayından bu yana süregelen düşen trendin alt bandından bir yükseliş başlatmış oldu. İlk etapta 200 günlük üssel hareketli ortalama direncinin test edilmesi beklenirken asıl sınavını Ocaktan itibaren süregelen düşüş trendinin üst bandında verecek olan Tüpraş için hedef seviyesi ve kritik test seviyesi 100 TL seviyelerinde şekilleniyor.


TUPRS FİYATI : 95.15

TUPRS  08.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 96.75

TUPRS  HEDEF FIYAT : 100

STOP SEVİYESİ : 93.10

YÖN : LONG (UZUN)

MIGROS A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

MIGROS A.Ş

MGROS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Perakende Ticaret

Temel olarak incelediğimizde özellikle sektörün lokomotif şirketlerinden biri olan MIGROS son dönem bilançosuyla birlikte zarar etmeye son verdi ve kara geçti. E ticarette yaşanan gelişmelerle beraber internet siparişlerindeki artışlar da Migros’u oldukça olumlu etkilemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta 100 günlük hareketli ortalama desteğinin test edilmesiyle beraber bu seviyeleri alıcılı olarak geçiren MIGROS bugün 34 TL direncinde tepki satışlarıyla karşılaştı. 31.50 TL seviyeleri oldukça önemli bir destek görünüme sahip ve bu seviyelerde de alıcılar oldukça güçlü konumda.

52 lira olan tarihi zirvelerini görmesinden bu yana satıcıları baskın olduğu hissede özellikle endeks tarafında da görülen satış baskısı yurtiçinde TCMB başkanı değişiminden bu yana sert satışlar görüldü ve 30 TL seviyelerine kadar geri çekilme yaşandı.

Pandemiden itibaren başlayan yükselen trend kanalı içerisinde seyretmeye devam eden hisse sırasıyla 34,36 ve 38 TL seviyelerinde güçlü dirençler yer alırken bu seviyeler geçildiği takdirde yönünü yeniden 50 TL seviyelerine çevirebilir.

MGROS FİYATI : 34,16

MGROS 08.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 34.71

MGROS HEDEF FIYAT : 36.00

STOP SEVİYESİ : 32.80

YÖN : LONG (UZUN)

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş

TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş

TOASO

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : OTOMOTİV

Geri alım programlarıyla KOÇ Grubunun hisselerinde yaşanan artışlardan olumlu yönde etkilenen bir başka KOÇ Grubu şirketi olan Tofaş Temmuz ayının başından itibaren %6.50 miktarında bir yükseliş yaşamış görünüyor.

Özellikle Merkez Bankası Başkanı değişikliğinden oldukça olumsuz yönde etkilenen şirket daha sonrasınra çip tedariğinde yaşanan sıkıntılarla birlikte , bu kadar olumsuz haber yetmezmiş gibi bir de hisse senedi piyasalarından yaşanan yabancı yatırımcı çıkışlarıyla birlikte fiyat 40 TL civarlarından 27.35 seviyelerine kadar gerilemişti. Bu gerilemenin yavaşladığı ve yatay bir bandın içine girdiğimiz Nisan ayından bu yana oldukça olumlu bir yükseliş yaşamış görünüyor ve şirket için en kötü günlerin geride kalmış olabileceği şeklinde değerlendiriliyor.

Bununla birlikte 5 günlük üssel hareketli ortalamanın 21 günlük üssel hareketli ortalamayı yukarı yönde kesmesi de bir AL sinyali olarak değerlendiriliyor. Bunun yanında RSI göstergesindeki güçlenme de LONG pozisyonu destekler nitelikte. MACD göstergesine baktığımızda ise hem pozitif bölgeye geçilmesi hemde 12 günlük ortalamanın 26 günlük ortalamayı yukarı yönde pozitif bölgede kesmesi de oldukça anlamlı bir AL sinyali olarak değerlendiriliyor.

Göz arda edilmemelidir ki Haziran ayında 3 gün art arda 31.90 seviyelerinin test edilip geçilememesi bu seviyelerde oldukça güçlü bir direncin bulunduğunu gözler önüne seriyor. Bu seviyeler üzerinde yaşanacak kapanışlarla birlikte diğer önemli direncin bulunduğu , ki bu seviye 100 günlük hareketli ortalamanın da bulunduğu bir ortalama direnci olarak karşımıza çıkıyor , 32.50 TL seviyelerinin de hızlı bir şekilde geçilmesi beklenebilir. Bu seviyeler aşıldıktan sonra ise şirketin hedefi 35 TL seviyeleri olarak belirlenecektir.

Stop seviyesi olarak 32.50 TL seviylerinin belirlenmesi de yaşanabilecek zararların kısıtlı kalmasını sağlayacaktır.

TOASO FİYATI : 33.92

TOASO 08.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 34.50

TOASO HEDEF FIYAT 35.00

STOP SEVİYESİ : 32.50

YÖN : LONG (UZUN)

KOZA ANADOLU METAL MADENCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

KOZA ANADOLU METAL MADENCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş.

KOZAA

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Madencilik

Koza Madencilik için temel görünümünü ve bilançolarını incelediğimizde şirket yıllardır süre gelen istikrarlı büyümesini , hem satışlar hem de artan karlılık ile birlikte devam ettiriyor. Bilançolarını incelediğimizde esas faaliyet giderlerinde bir artış söz konusu ve bu durum karlılık üzerinde baskı yaratması söz konusu. Bununla birlikte şirketin düşük borçlulugu tekrardan artış gösteren öz sermaye karlılığı şirkete temel olarak güçlü bir görünüm kazandırıyor.

Mayıs ayında başlayan düşüş hareketi özellikle Haziran ayında da devam etti ve fiyat yaklaşık 18 TL seviyelerinden 13 TL seviyelerine kadar gerilemiş oldu.

Son dönemlerde oldukça satıcılı bir görünüme sahip olan Koza Madencilik 13 lira seviyelerinden tepki alımlarıyla karşılandı.

Özellikle Nisan 2019’dan itibaren süre gelen trendin oldukça etkin bir şekilde çalışması ve son duruma göre bu trendin alt bandında bulunmamız sebebiyle bu seviyelerden tekrar bir yükseliş hareketi başlaması daha öncede gördüğümüz gibi olası bir durum. Bununla birlikte 13 TL seviyeleri şirket için oldukça önemli bir destek seviyesi ve orta ve uzun vade açısından da toplama noktaları olarak karşımıza çıkıyor.

Kısa vadede özellikle MACD göstergesinde bir dönüş sinyali oluşmasına tanık oluyoruz. Bununla birlikte RSI göstergesinde de bir dip çalışması izlenimi yaşanıyor.

Bulunduğu seviyeler olan 13.38 TL seviyelerinden 100 günlük ortalamanın bulunduğu 15 TL seviyelerine kadar yaşancak bir LONG fırsatı karşımıza çıkmış olabilir . Stop seviyesi olarak da 12.50 baz alınarak kısa vadeli trade edilebilir.

KOZAA FİYATI : 13.80

KOZAA 08.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 14.02

KOZAA HEDEF FIYAT : 15.00

STOP SEVİYESİ : 12.50

YÖN : LONG (UZUN)

Ücretsiz Deneme Hesabı