Tekni̇k Anali̇z Raporu (06 Eylül-10 Eylül) 13-09-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (06 Eylül-10 Eylül)

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş.

HEKTS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Gübre ve Zirai Ürünler

Sene başından bu yana oldukça etkili bir performans gerçekleştiren Hektaş özellikle Merkez Bankası değişikliğine rağmen diğer hisselere kıyasla çok fazla değer kaybetmemişti ve 10 TL ile 7.5 TL arasında dalgalı bir seyir izlemişti. İlk çeyrekte açıkladığı bilançoya göre 2. Çeyrek bilanço performansında bir miktar düşüş görülmesi hisse fiyatını görece aşağı çekmişti.

7.5 TL seviyeleri hisse için adeta bir toplama seviyesi olarak belirlenmiş ve buralardan yatırımcılar düzenli olarak alımlar gerçekleştirmiş. Ağustos’un başında düşen trendin de kırılmasıyla hissede tekrardan olumlu bir hava yakalanmıştı.

Geçtiğimiz hafta %5’lik yükselişle uzun süredir içinde bulunulan bant olan 8.30-8.65 bandının kırılmasıyla birlikte tekrardan bir AL sinyali oluşmuş durumda. İlk etapta hedef fiyat olarak 9.90 seviyesi öne çıkıyor ve yaklaşık %14’lük bir fırsat görülüyor. Stop seviyesinin oldukça yakın olması riski düşüren unsur olarak öne çıkıyor. 9 TL direncinde gelecek tepki de önemli olacaktır.

HEKTS FİYATI : 8.65

HEKTS 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 8.70

HEKTS HEDEF FIYAT : 9.90

HEKTS STOP SEVİYESİ : 8.30

HEKTS YÖN : LONG (UZUN)

AYGAZ A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

AYGAZ A.Ş.

AYGAZ

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Petrol

Özellikle geçtiğimiz hafta yaşadığı yükselişler önemli bir direnc bölgesine yerleşen AYGAZ’da pozitif görünüm korunuyor. 200 günlük üssel hareketli ortalamasından başlattığı hareket güçlü bir şekilde devam ediyor.

Şirketin faaliyetlerinden biri olan doğalgaz tarafında fiyatların artmaya devam etmesi gelecekte şirketin bilançosuna olumlu yansıyacağı beklentilerini doğruuyor.

Şu anda kritik seviyeler diyebileceğimiz 15.50 TL seviyelerinde bulunan hisse için bu seviyeler güçlü bir şekilde geçilirse yükseliş hız kazanabilir ve 17 TL seviyelerine kadar bir yükseliş yaşanabilir. Destek olarak özellikle 21 günlük üssel hareketli ortalama olan 14.90 TL seviyesi öne çıkarken 15.50 TL seviyesi geçilirse 15.50 seviyeleri oldukça güçlü destek olacaktır.

MACD ve RSI göstergelerini incelediğimizde bir rallinin yaşandığını gözlemlemekteyiz. Bu rallinin devam ödeceğine dair sinyaller oluşmuş durumda ve pozitif bölgelerde tetik seviyelerinin üzerinde olunması bunu destekler nitelikte.

Hedef fiyat olarak 17 TL stop seviyesi olarak ise 14.90 TL’nin altında en az 1-2 günlük kapanışlarla stop olunabilir.

AYGAZ FİYATI : 15.35

AYGAZ HEDEF FIYAT : 17.00

AYGAZ STOP SEVİYESİ : 14.90

AYGAZ YÖN : LONG (UZUN)

PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.

PETKM

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Petrol

Temmuz ayından bu yana 200 günlük üssel hareketli ortalamasından bulduğu destekle oldukça etkili bir yükseliş gerçekleştiren Petkim 6.30 TL seviyelerinden kar ve tepki satışları yaşadı fakat trend göstergesi olarak oldukça önemli bir gösterge niteliğinde olan 21 günlük üssel hareketli ortalamasından tepki alımlarıyla karşılandı.

Dünya genelinde emtia fiyatlarında yaşanan artışa bağlı olarak petrol fiyatlarında güçlü görünüm devam ediyor ve bu durumun gelecekte Petkim’I olumlu etkilemesi bekleniyor.

Bulunduğu seviyelerden trende devam etmesi beklenirken 6.30 seviyeleri geçildiği takdirde yönünü tekrardan 7 TL seviyelerine çevirebilir.

Hedef fiyat olarak 6.65 seviyesi öne çıkıyor ve stop seviyesi olarak ise 5.90 TL’nin altında gerçekleşecek kapanışlarla stop olunabilir.

PETKM FİYATI : 6.08

PETKM 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 6.15

PETKM HEDEF FIYAT : 6.65

PETKM STOP SEVİYESİ : 5.90

PETKM YÖN : LONG (UZUN)

TÜRKİYE SİGORTA A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TÜRKİYE SİGORTA A.Ş.

TURSG

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar
Faaliyet Gösterdiği Sektör : Sigorta Şirketleri

Türkiye Sigorta özellikle son dönemde yataylaşma hareketi içerisindeydi ve 4.50 ve 5 TL seviyelerinden alıcılarla karşılaştı. Şu anki görünümde kısa vadede yön yukarı ve oldukça pozitif bir hava hakim grafikte orta ve uzun vade açısından da toplama alanlarında bulunuyor.

Kısa vadede yükselişin devam etmesi beklenirken 4.90 ve 4.70 seviyeleri önemli destekleri oluşturuyor.5.40 ve 5.90 ise önemli dirençler ve bu seviyeler ortalama dirençleri. Bu hafta kısa vadeli takip listemizde olan hisse bu hafta başından bu yana %2.30’luk artış yaşadı.

Önümüzdeki hafta oldukça kritik bir direnç seviyesi olan 5.35 TL 200 günlük üssel hareketli ortalaması test etmesi beklenirken buralardan gelecek tepkilere göre yükseliş hız kazanabilir ya da tepki ve kar satışları yaşanabilir.

Hedef fiyat olarak yaklaşık %10’luk bir kar marjı bulunan 5.70 seviyelerinde oluşuyor ve duruma göre yukarı yönlü revise edilebilir. Stop olarak ise 21 günlük üssel hareketli ortalama olan 4.85 seviyesinin altında günlük kapanışlarda stop olunabilir.

TURSG FİYATI : 5.15

TURSG HEDEF FIYAT : 5.70

TURSG STOP SEVİYESİ : 4.85

TURSG YÖN : LONG (UZUN)

Ücretsiz Deneme Hesabı