Tekni̇k Anali̇z Raporu (16 Ağustos-20 Ağustos) 16-08-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (16 Ağustos-20 Ağustos)

TURK TELEKOMİNİKASYON A.S.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TURK TELEKOMİNİKASYON A.S.

TURK TELEKOMİNİKASYON A.S.

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör :Telekomünikasyon, Haberleşme

Şirket açıkladığı 2. çeyrek bilançosuyla beraber karlılığını ve cirosunu artırmaya devam etti. Özellikle şirketin paylarının önemli bir bölümünün devlete ait olması ve şirketin büyük çoğunluğunun Garanti , İşbankası ve Akbank'a ait olmasıyla birlikte bilançosunda gözle görülür artışlar ve düzelme yaşanmaya devam ediyor. 
Özellikle yıllık kar marjlarında yaşanan artışla ve azalan finansal borçluluk oranlarıyla bilanço iyi bir görünüme büründü. Bunun yanında şirketin genel olarak borçlu yapısı risk unsuru olarak karşımıza çıkıyor.

Uzun zamandır dalgalı seyir izlenen hissede sene başıda görülen yüksek 8.95 seviyesinden hızlıca 6 TL seviyelerine doğru bir düşüş yaşamıştı fakat 6.20 TL seviyelerinde bir dip çalışması göze çarpmıştı. Şirketin hisse alım programıyla paylarını artırması fiyatı destekleyen bir başka unsur. Şirketin hisse alım programına başvurması da aslında fiyatın uygun seviyelerde olduğunu bize gösteriyor.

Teknik olarak bültene dahil edilmesinin en önemli sebebi ise grafiğe baktığımızda karşımıza çıkan sene başından bu yana devam eden düşen trendin güçlü bir hareketle kırılması ve teyitinin alınması

MACD ve RSI göstergelerini incelediğimizde de MACD göstergesinde özellikle pozitif bölgeye geçiş yapılması yükselen hareketin korunması ve tetik seviyesinin yukarı yönde kırılması öne çıkarken RSI göstergesinde ise piyasanın aşırı alım seviyelerine iyice yakınsaması teknik olarak da gücünü öne çıkarıyor..

Bununla birlikte bu hafta test edilecek 6.90 seviyesinin üzerinde gerçekleşecek kapanışla beraber 7.65 seviyesine kadar yaşanabilecek bir kazanç fırsatı karşımıza çıkıyor. Bu aralıkta test edilecek 7.30 direnc seviyesinde gelecek tepkiler de oldukça önemli olacak.

TTKOM FİYATI : 6.88 TL

TTKOM  08.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 6.94 TL

TTKOM  HEDEF FIYAT 7.65 TL

TTKOM  STOP SEVİYESİ : 6.60 TL

TTKOM  YÖN : LONG (UZUN)

ARÇELİK A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ARÇELİK A.Ş.

ARCLK

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Dayanıklı Tüketim

Bilançosuyla birlikte aslına bakıldığında kötü bir bilanço açıklamamasına rağmen 2.çeyrek finanasal verileri piyasa oyuncuları tarafından olumsuz olarak değerlendirildi ve önceki çeyreğe göre karda yaşanan %50'lik düşüş piyasayı Arçeliğin bilançosu konusunda tedirgin etti. Buna rağmen şirketin hala ucuz görünüme sahip olması satışların görülmemesine ve grafikte herhangi bir bozulmanın oluşmamasına neden oldu.

Teknik olarak incelediğimizde bir flama görüntüsünün oluştuğunu gözlemlediğimiz grafikte flama formasyonu tamamlandığı takdirde yaklaşık 2..50 TL'lik bir fırsat sunuyor. Hedef fiyatının 35.50 TL seviyelerinde oluştuğu hisse senedinin özellikle 21 günlük üssel hareketli ortalamasının üzerine sert bir çıkış izlemiştik ve fiyat şu anda bizlere dinleniyor izlenimi veriyor. Flama formasyonunun tamamlanmasına oldukça az kalmış görünüyor ve tamamlandığı takdirde hedefe ulaşılmış olacak.

ARCLK FİYATI : 33.10 TL

ARCLK 08.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 33.44 TL

ARCLK HEDEF FIYAT : 35.50 TL

ARCLK STOP SEVİYESİ : 32.58 TL

ARCLK YÖN : LONG (UZUN)

GUBRE FABRIKALARI T.A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

GÜBRE FABRİKALARI T. A.Ş

GUBRF

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör :  Gübre ve Zirai Ürünler

Önümüzdeki günlerde bilançosunu açıklayacak olan şirket için bilanço tahminleri ve beklentileri oldukça iyimser. Bunula birlikte şirket istikrarlı büyümesini devam ettiren şirket pandemiden de oldukça az etkilenmişti ve pandemi etkilerinin azalmaya başlamasıyla da satışları ve karları tekrar harekete geçti.

Teknik olarak incelendiğinde Mart'tan bu yana süre gelen düşen trendin sonuna geldiğimizi görmekteyiz. Bu oldukça pozitif bir durumken öte yandan 200 günlük üssel hareketli ortalamanın altında bulunulması önünde oldukça önemli bir direncin bulunduğunu unutmamalıyız. Fakat fiyatta geçtiğimiz haftadan itibaren başlayan hareket ve yükseliş ivmesi yeni bir yükselen trend haline dönüşmüş durumda ve 50 lira seviyelerinden destek bularak 53 lira seviyelerine doğru bir yükseliş gerçekleştirdi.

Özellikle MACD göstergesini incelediğimizde dikkatimizi çeken bir başka unsur  pozitif bölgeye doğru yapılan atak da bizlere düşüşlerde sona gelindiğini ve yeni bir yükseliş hareketinin başlayabileceğinin sinyaline vermekte. Hala pozitif bölgede olmamakla birlikte 5 günlük üssel hareketli ortalama 21 günlük üssel hareketli ortalamaıyı yukarı yönde kesti ve Nisan ayından bu yana ilk kez bu sinyale ulaşılmış oldu. RSI göstergesine baktığımızda 50 seviyelerinin geçildiği ve yükselen trend şeklinde yükseliş devam ettiğini görüyoruz.. Oldukça önemli bir noktada bulunduğunu düşündüğümüz hisse için 55 TL seviyesinde bulunan 200 günlük üssel hareketli ortalaması bizler için  hedefi oluşturuyor.. 51 TL seviyeleri ise stop noktamız.

GUBRF FİYATI : 53.50 TL

GUBRF   08.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 53.92 TL

GUBRF   HEDEF FIYAT : 58.50 TL

GUBRF  STOP SEVİYESİ : 51 TL

GUBRF  YÖN : LONG (UZUN)

MIGROS A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

MIGROS A.Ş

MGROS

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Perakende Ticaret

Temel olarak incelediğimizde özellikle sektörün lokomotif şirketlerinden biri olan MIGROS son dönem bilançosuyla birlikte zarar etmeye son verdi ve kara geçti. E ticarette yaşanan gelişmelerle beraber internet siparişlerindeki artışlar da Migros’u oldukça olumlu etkilemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta 100 günlük hareketli ortalama desteğinin test edilmesiyle beraber bu seviyeleri alıcılı olarak geçiren MIGROS bugün 34 TL direncinde tepki satışlarıyla karşılaştı. 31.50 TL seviyeleri oldukça önemli bir destek görünüme sahip ve bu seviyelerde de alıcılar oldukça güçlü konumda.

52 lira olan tarihi zirvelerini görmesinden bu yana satıcıları baskın olduğu hissede özellikle endeks tarafında da görülen satış baskısı yurtiçinde TCMB başkanı değişiminden bu yana sert satışlar görüldü ve 30 TL seviyelerine kadar geri çekilme yaşandı.

Pandemiden itibaren başlayan yükselen trend kanalı içerisinde seyretmeye devam eden hisse sırasıyla 34,36 ve 38 TL seviyelerinde güçlü dirençler yer alırken bu seviyeler geçildiği takdirde yönünü yeniden 50 TL seviyelerine çevirebilir.

200 günlük üssel hareketli ortalamanın üzerinde gerçekleştirdiği kapnışla beraber teknik olarak görünümü güçlenen Migros bu haftanın favori hisselerinden biri olabilir.

MGROS FİYATI : 37,22

MGROS 08.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 37.61

MGROS HEDEF FIYAT : 39.50

STOP SEVİYESİ : 32.80

YÖN : LONG (UZUN)

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : CAM

Özellikle son açıklandığı bilançosuyla birlikte beklentileri bir hayli karşılayan hatta beklentilerin de üzerine çıkan kar ve satış rakamıyla şirket istikrarlı büyümesini devam ettirdi.

Grafiğe baktığımızda ilk gözümüze çarpan durum şirketin Ağustos 2019'dan bu yana devam ettirdiği yükseliş trendinin alt bandı olan 7.40 seviyesine test ettiğini ve buradan bir yükseliş hareketi başlattığını gözlemliyoruz.

Uzun trendin üst bandı 8.80 TL seviyelerinde oluşurken bu seviyeler bizim de hedef fiyatımızı oluşturuyor.. MACD göstergesine baktığımızda pozitif bölgeye ulaştığımızı ve AL sinyalinin oluştuğunu görüyoru. RSI göstergesi de alımların çoğaldığını ve aşırı alım seviyesine ulaştığımızı gösteriyor. Kısa vadeli yükseliş trendinin devam etmesi beklenirken hem uzun vadeli hem de kısa vadeli trendin sonu olan 8.80 TL seviyesi öne çıkıyor..

Viop özelinde 1 sözleşmenin teminatı 110 TL ve diğer büyük fiyatlı şirketlerle kıyaslandığında daha fazla sözleşmeyle poziyona girmek için uygun bir hisse senedi olarak göze çarpıyor.

SISE FİYATI : 8.69 TL

SISE 08.21 VIOP AĞUSTOS KONTRATI FİYATI : 8.76 TL

SISE HEDEF FIYAT 9.20 TL

SISE STOP SEVİYESİ : 7.70 TL

SISE YÖN : LONG (UZUN)

Ücretsiz Deneme Hesabı