Tekni̇k Anali̇z Raporu (18 Ekim-22 Ekim) 18-10-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (18 Ekim-22 Ekim)


HisseFiyatStopHedefGetiri PotansiyeliYön
TUPRS ₺129.00
 ₺125.50
 ₺140.00
8.5%
Long(Uzun)
EREGL ₺17.83
 ₺17.65
 ₺19.00
6.6%
Long(Uzun)
KRDMD ₺6.94
 ₺6.65
 ₺7.60
9.5%
Long(Uzun)
PGSUS ₺81.20
 ₺80.00
 ₺88.00
8.4%
Long(Uzun)
TAVHL ₺26.14
 ₺26.05
 ₺27.80
6.4%
Long(Uzun)


TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş

TUPRS

Eylül'ün başından bu yana yükseliş hareketini hızlandıran Tüpraş , yaklaşık 3 haftadır bültenimizde yazdığımız hisse olarak karşımıza çıkıyor. Yukarı hareket görünümünde herhangi bir bozulma bulunmazken i formasyon hareketinin tamamlanma noktası 140 TL olarak görülüyor ve bu seviyelere kadar yükseliş yaşanması kısa vadede beklenebilir.

Uzun süredir devam eden trend vardı  ve bu trend geçtiğimiz hafta kırılmış oldu. Önümüzdeki haftalarda da yükselişin devam etmesi beklenebilir.

Eregli Demir ve Celik Fabrikalari T.A.S.

EREGL

Ağustosun başından Ekime kadar sert düşüş hareketi yaşayan Ereğli son dönemde bir konsolidasyon sürecinden geçti ve geçtiğimiz hafta anlamlı bir seviyeden güçlü bir mum ile yükselerek çıkarak yükselişin devam edebileceğinin sinyalini verdi. Endeksteki kötü kararsız görünüme rağmen geçtiğimiz haftayı %5'e yakın artışla geçti. 

21 haftalık üssel hareketli ortalaması olan 17.80 seviyesinin üzerine çıkan hisse bu seviyenin teyidinin alınmasıyla beraber hedef fiyatı olan 19 TL seviyesine doğru ilerleyebilir.

KARDEMİR DEMİR ÇELİK A.Ş

KRDMD 

Ereğli'de olduğu gibi aynı sektörden Kardemir için de pozitif görünüm sürüyor ve geçtiğimiz hafta kayddettiği %8'e yakın artış ile önemli bir seviyenin üzerine çıkmayı başardı. Bu hafta ve önümüzdeki haftalarda da hareketin devam edeceğine yönelik teknik anlamda sinyaller oluşmuş durumda.

RSI 50 seviyelerine doğru hareket yaşarken MACD göstergesinde ise pozitif bölgeye tutunma çabası yaşanıyor ve dönüş sinyali oluşuyor.

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş.

PGSUS 

Geçtiğimiz haftalarda başlayan hareket 2 hafta önceki düşüşlerle sekteye uğrasa da geçen hafta yaşanan %7.62'lik yükseliş hareketin tüm gücüyle sürdüğünü gösteriyor. Özellikle havacılık sektörü genelinde bir hareket yaşanıyor ve bu durum pandemide artık sona gelindiği beklentileriyle oluşuyor. 

Özellikle geçtiğimiz Cuma kapanışına doğru alımların hızlandığını gördüğümüz Pegasus için önümüzdeki günler ve haftalarda da hareketin devamı yaşanabilir . 

TAV HAVALİMANLARI HOLDİNG A.Ş.

TAVHL

Haftalık grafiğe bakıldığında geçtiğimiz hafta oluşan mumun gölgesi ve gövdesi incelendiğinde alıcıların aşağılarda çok güçlü olduğunu ve yükselişin ise hızlanabileceğinin sinyali alındı. Önümüzdeki gün ve haftalarda da hız kesmeden devam edebilir.Özellikle havacılık sektörü genelinde bir hareket yaşanıyor ve bu durum pandemide artık sona gelindiği beklentileriyle oluşuyor. 

Devam eden bir yükselen takoz hareketinin içinde olduğu gözlenen hissenin önemli direnç olan 26.10 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesiyle bu hafta teyitinin alınarak hareketin devam etmesi beklenebilir.

Ücretsiz Deneme Hesabı