Tekni̇k Anali̇z Raporu (31 Ağustos-03 Eylül) 30-08-2021

TEKNİK ANALİZ RAPORU (31 Ağustos-03 Eylül)

ŞOK MARKETLER TİCARET A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ŞOK MARKETLER TİCARET A.Ş.

SOKM

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Perakende Ticaret

Açıkladığı son çeyrek bilançosuyla beraber karlar beklentileri aştı ve hisse de bu durumdan oldukça pozitif etiklenmiş görünüyor. Şirket cirosunu ve karlılığını sürdürmeye ve büyütmeye devam etmesi bunun yani sağlam bilanço görünümünü koruması ve artık düzenli olarak kar etmesi şirketin olumlu yorumlanmasına neden oluyor.

Teknik olarak incelediğimizde sene başlarında tarihi zirvesi olan ve bir türlü geçilemeyen 14.80 seviyelerinden sert satışlar geldi ve fiyat 10.50 TL seviyelerine kadar gerildei. Geçtiğimiz haftalarda da 11 TL’nin altına kadar sarkma yaşadı fakat sonrasında güçlü bir yükseliş gerçekleştirdi ve hem 21 günlük üssel hareketli ortalamanın hem de 200 günlük üssel hareketli ortalamanın üzerine çıkmış oldu.

Son haftada gördüğümüz satışlarla bir miktar geri çekilmesine rağmen son günde gelen güçlü alımla birlikte tekrardan 12.50 seviyelerine doğru bir yönelim gerçekleştirmiş oldu.

Özellikle 12.50 seviyesinin üzerinde kapanışlarla birlikte ilk etapta 12.75 sonrasında ise 13.35 TL seviyesine kadar gidebilir.

SOKM FİYATI : 12.39

SOKM 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 12.61

SOKM HEDEF FIYAT : 13.35

SOKM STOP SEVİYESİ : 12.00

YÖN : LONG (UZUN)

TURK TELEKOMİNİKASYON A.S.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

TURK TELEKOMİNİKASYON A.S.

TURK TELEKOMİNİKASYON A.S.

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör :Telekomünikasyon, Haberleşme

Şirket açıkladığı 2. çeyrek bilançosuyla beraber karlılığını ve cirosunu artırmaya devam etti. Özellikle şirketin paylarının önemli bir bölümünün devlete ait olması ve şirketin büyük çoğunluğunun Garanti , İşbankası ve Akbank'a ait olmasıyla birlikte bilançosunda gözle görülür artışlar ve düzelme yaşanmaya devam ediyor. 
Özellikle yıllık kar marjlarında yaşanan artışla ve azalan finansal borçluluk oranlarıyla bilanço iyi bir görünüme büründü. Bunun yanında şirketin genel olarak borçlu yapısı risk unsuru olarak karşımıza çıkıyor.

Uzun zamandır dalgalı seyir izlenen hissede sene başıda görülen yüksek 8.95 seviyesinden hızlıca 6 TL seviyelerine doğru bir düşüş yaşamıştı fakat 6.20 TL seviyelerinde bir dip çalışması göze çarpmıştı. Şirketin hisse alım programıyla paylarını artırması fiyatı destekleyen bir başka unsur. Şirketin hisse alım programına başvurması da aslında fiyatın uygun seviyelerde olduğunu bize gösteriyor.

Teknik olarak bültene dahil edilmesinin en önemli sebebi ise grafiğe baktığımızda karşımıza çıkan sene başından bu yana devam eden düşen trendin güçlü bir hareketle kırılması ve teyitinin alınması

MACD ve RSI göstergelerini incelediğimizde de MACD göstergesinde özellikle pozitif bölgeye geçiş yapılması yükselen hareketin korunması ve tetik seviyesinin yukarı yönde kırılması öne çıkarken RSI göstergesinde ise piyasanın aşırı alım seviyelerine iyice yakınsaması teknik olarak da gücünü öne çıkarıyor..

Bununla birlikte bu hafta test edilecek 6.90 seviyesinin üzerinde gerçekleşecek kapanışla beraber 7.65 seviyesine kadar yaşanabilecek bir kazanç fırsatı karşımıza çıkıyor. Bu aralıkta test edilecek 7.30 direnc seviyesinde gelecek tepkiler de oldukça önemli olacak.

TTKOM FİYATI : 7.39 TL

TTKOM  09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 7.52 TL

TTKOM  HEDEF FIYAT 7.90 TL

TTKOM  STOP SEVİYESİ : 7.10 TL

TTKOM  YÖN : LONG (UZUN)

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

ASELS

Gelen 2. Çeyrek bilançosuyla beraber özellikle ilk çeyrekte açıkladığı karın bir miktar daha fazlasını açıkayarak iyi bir performans sergiledi. Bunun yanında finansman giderlerinde yaşanan düşüşte bilançoyu desteklemeye devam ediyor. Şirketin piyasa çarpanlarına baktığımızda ise hala oldukça ucuz veya makul seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz.

Teknik olarak grafiği incelediğimizde karşımıza çıkan en önemli unsur uzun süredir devam eden yatay hareket. Son haftalarda yaşanan artışlarla bu hareketin biraz da olsa dışına çıkmış görünüme sahip Aselsam için kritik bir direnç olan 15.80 direnci aşıldı ve bu hafta da bunun teyidi beklenecek . Teyitlendiği takdirde ise hedefini ilk etapta 16.60 seviyesine ve sonrasında 17.20 seviyelerine çıkarabilir.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü gerçekleştirdiği hareketle birlikte önemli bir eşik olan 200 günlük üssel hareketli ortalamasının üzerinde kapanış gerçekleştirmesi de yükselişin devam edebileceğinin sinyalini verirken aynı zamanda MACD ve RSI göstergesi de bunu destekliyor.

ASELS FİYATI : 15.81

ASELS 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 16.18

ASELS HEDEF FIYAT : 16.60

ASELS STOP SEVİYESİ : 15.30

ASELS YÖN : LONG (UZUN)

ENERJİSA ENERJİ A.Ş

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

ENERJİSA ENERJİ A.Ş

ENJSA

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Enerji

Şirketin bilanço görünümüne baktığımızda zaman zaman karlılıkta dalgalanma yaşansa da şirket büyümesini düzenli olarak sürdüren , cirosunu artıran ve karlılığını koruyan bir şirket olarak öne çıkıyor.

Kar marjlarını incelediğimizde  şirket senelik olarak %6 Net kar marjı ile çalışıyor. Şirketin sektör ortalamasının üzerinde yüksek bor.çluluğu risk unsuru olarak öne çıkıyor.

Sene başından bu yana güçlü bir düşen trendin içerisinde hareket eden ENJSA bu trendi geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği atakla yukarı yönde kırmayı başardı ve bu haftada bu seviyenin üzerinde kapatmayı başardı ve 100 günlük hareketli ortalamanın altına sarkılmasına rağmen bu seviyelerden tepki alımları yaşandı ve 100 günlük üssel ortalamanın üzerinde kapatmayı başardı.

Stop seviyesinin yakın seviyelerde olması riski azaltıyor ve önümüzdeki hafta alıcı tarafında artış yaşandığı takdirde hedefte 11.90 seviyeleri öne çıkıyor.

ENJSA FİYATI : 11,10

ENJSA 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 11,30

ENJSA HEDEF FIYAT : 12,20

ENJSA STOP SEVİYESİ : 10,70

ENJSA YÖN : LONG (UZUN)

KOZA ANADOLU METAL MADENCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş.

4 Saatlik Grafik

4 Saatlik Grafik

Günlük Grafik

Günlük Grafik

KOZA ANADOLU METAL MADENCİLİK İŞLETMELERİ A.Ş.

KOZAA

İşlem Gördüğü Pazar : Yıldız Pazar

Faaliyet Gösterdiği Sektör : Madencilik

Koza Madencilik için temel görünümünü ve bilançolarını incelediğimizde şirket yıllardır süre gelen istikrarlı büyümesini , hem satışlar hem de artan karlılık ile birlikte devam ettiriyor. Bilançolarını incelediğimizde esas faaliyet giderlerinde bir artış söz konusu ve bu durum karlılık üzerinde baskı yaratması söz konusu. Bununla birlikte şirketin düşük borçlulugu tekrardan artış gösteren öz sermaye karlılığı şirkete temel olarak güçlü bir görünüm kazandırıyor.

Mayıs ayında başlayan düşüş hareketi özellikle Haziran ayında da devam etti ve fiyat yaklaşık 18 TL seviyelerinden 13 TL seviyelerine kadar gerilemiş oldu.

Özellikle Nisan 2019’dan itibaren süre gelen trendin oldukça etkin bir şekilde çalışması ve son duruma göre bu trendin alt bandında bulunmamız sebebiyle bu seviyelerden tekrar bir yükseliş hareketi başlaması daha öncede gördüğümüz gibi olası bir durum. Bununla birlikte 13 TL seviyeleri şirket için oldukça önemli bir destek seviyesi ve orta ve uzun vade açısından da toplama noktaları olarak karşımıza çıkıyor.

Kısa vadede özellikle MACD göstergesinde bir dönüş sinyali oluşmasına tanık oluyoruz. Bununla birlikte RSI göstergesinde de aşırı alımlarla 70 seviyesine dayanmış.

Bulunduğu seviyeler olan 15.37 TL seviyelerinden 100 günlük ortalamanın bulunduğu 15 TL seviyelerini kırmasıyla birlikte gücünü kanıtlamış oldu ve yükselişin devam edeceğinini sinyalini verdi. 

KOZAA kısa vade hedefi 17 TL olarak ön plana çıkarken 16.45 seviyelerinde önemli bir direnc olduğu göz önünde bulundurulmalı ve buralardan gelecek tepkiler yakından takip edilmeli. Stop seviyesi olarak ise 14.45 seviyesi önem kazanıyor.

KOZAA FİYATI : 15.88

KOZAA 09.21 VIOP EYLÜL KONTRATI FİYATI : 16.24

KOZAA HEDEF FIYAT : 17.00

STOP SEVİYESİ : 14.90

YÖN : LONG (UZUN)

Ücretsiz Deneme Hesabı