Tekni̇k Anali̇z Raporu ( 15-19 Nisan) 15-04-2024

TEKNİK ANALİZ RAPORU ( 15-19 Nisan)

HAFTAYA BAKIŞ: Jeo-Stratejik Sorunlar

Yerel seçim 31 Mart’ta yapılmış ve sonuçları 1 Nisan’da konuşulurken İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Büyükelçiliğini vurduğu haberi gelmişti. O gündem yoğunluğunda pek etkisi olmadı. Borsa bayram tatiline kadar müthiş bir yabancı para girişinin de desteği ile rekorlarını kırarak ilerledi ve Salı günü yani arifeyi BİST 100 Endeksi 9814 puanla neredeyse 10 bine dayanarak tamamladı. TCMB, yoğun para girişi sayesinde döviz rezervini hızla artırırken TL’ye dönüşen paranın gittiği yerlerden biri de borsa oldu. Sayelerinde bayram gibi bayram yaşadı 8 milyonu aşkın borsa yatırımcısı.

Ancak bayram süresince İran’ın İsrail’i vuracağı söylentisi yayılırken 12 Nisan Cuma günü ABD başta olmak üzere dünya borsaları kırmızıya boyandı. Altının ons fiyatı 2400 doları geçerken Bitcoin ve altcoinler ciddi kayıplar yaşadı. Ve beklenen olay 13 Nisan gün bitmeden İran’ın yola çıkardığı dronlar, füzeler ile gerçekleşti. İsrail vurduğunda ikisi general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. İran misilleme yaptığında 1 yaralı haberi geldi. Ancak İran, ABD, İsrail açıklamalarında görülen işin kan davasına dönüşmeden bitirilmesinin istendiği yönünde. Dolayısı ile Pazar günü Ortadoğu borsaları günü hafif kayıpla kapatsalar da bu hafta yeni bir ateşi körükleyici hareket gelmezse piyasalar yoluna devam edebilir.

Özetle, bu hafta dikiz aynasından jeostratejik sorunların piyasayı bozup bozmayacağına bakarken diğer taraftan bayram dönüşü enerjiyi fulleyen yabancıların para girişinin devam edip etmediğine bakacağız. İkisi de pozitif olursa yeni rekorlar, ikisi de negatif olursa kâr satışı ve teknik düzeltme ifadelerini bolca duyarız.


Haftalık Teknik Bülten

Haftalık Teknik Bülten

ÖNCEKİ HAFTA PERFORMANS TABLOSU

1-9 Nisan Getirileri:

1-9 Nisan Getirileri:

Ücretsiz Deneme Hesabı