Tekni̇k Anali̇z Raporu ( 17-21 Temmuz ) 17-07-2023

TEKNİK ANALİZ RAPORU ( 17-21 Temmuz )

HAFTALIK NOT

Geçtiğimiz hafta hisse teknik bülteni ortalama %7,35 getiri sağlarken, BIST100 endeksi %4,05, BIST30 %3,60 yükseliş yaşandı. #DOAS #ASELS ve #HALKB hedef seviyeler aşıldı. #PGSUS hedef seviyeyi aşamadı ancak pozitif kapanış gerçekleştirdi. #ODAS ise hafta içi gelen haber akışı ile stop seviyesinin altında kapanış gerçekleştirdi. Yılbaşından bugüne ortalama performans %24,60 olurken, BIST100 %16,8 oldu. 
Bu hafta bültende #ASELS #KARSN #SISE #TAVHL #TKFEN #DOAS ve #AKBNK  yer alıyor. ASELS DOAS üst üste üçüncü hafta da listede yer almaya devam ediyor. PGSUS yerine daha güçlü görünen TAVHL eklendi. Önceki hafta yer alan AKBNK yerine geçen hafta HALKB eklenmişti, bu hafta yeniden AKBNK giriyor. XBANK'ın geçen haftaki hareketine öncülük eden AKBNK teknik olarak güçlü kalmaya devam tek banka hissesi olarak yer alıyor. Ancak diğer bankalarda cuma günü gelen satışlar oldukça düşük hacimliydi ve XBANK 5880 üzerinde güçlü kalmaya devam ederek yeniden ivme kazanabilir. ASELS ve SISE yüksek hacim artışıyla yeni zirve atağı yaparken, DOAS haftanın en yükseğinden güçlü kapanışı ile devam sinyali veriyor. KARSN ve TKFEN'de yeni trend başlangıç sinyalleri takip ediliyor. 
BIST100 endeksi hafta başından bu yana zorlandığı 6380 seviyesini cuma günü aşarak güçlü bir kapanış gerçekleştirdi. Kısada 6380, devamında ise 6280 endekste yükseliş trendinin devamı için önemli destek seviyeleri olarak bu hafta takip edilebilir. Yukarı yönde 6500 geçilimi ile yeniden ivmenin arttığını izleyebiliriz. Bu hafta yurt içinde ilk üç gün körfez ülke ziyaretlerinden gelecek yatırım ve ticari anlaşma haberleri takip edilecek. Perşembe günü ise TCMB'nin faiz kararı piyasalara yön verecek. Bu hafta kur tarafındaki olası hareketlilik endeksi etkileyebilir. Dolar bazında 250 seviyelerine yaklaşan endekste, teknik seviyelere dikkat ederek momentuma eşlik etmekte fayda var. 

Haftalık Teknik Bülten

Haftalık Teknik Bülten

ÖNCEKİ HAFTA PERFORMANS TABLOSU

10-14 Temmuz 2023

10-14 Temmuz 2023

Ücretsiz Deneme Hesabı