Tekni̇k Anali̇z Raporu ( 5-9 Haziran) 05-06-2023

TEKNİK ANALİZ RAPORU ( 5-9 Haziran)

HAFTALIK NOT

BIST100 endeksi geçtiğimiz haftayı 11,66% oranında yükseliş ile 5114 puandan tamamladı. Hafta içinde 4622 - 5146 aralığında hareket etti. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasının ardından haftaya pozitif başlayan endeksi hafta boyunca gelen haber akışları da yukarı yönde destekledi. Ekonomi yönetiminde Mehmet Şimşek'in yeniden rol alacağı haber akışları, Türkiye 5 yıllık CDS'lerindeki haftalık %15'e yakın düşüş ve yurt dışı yatırım bankalarından Türk Bankaları tahvil notlarıyla ilgili yeniden değerlendirme yükselişte etkili oldu. Cumartesi günün açıklanan yeni kabinede Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak açıklanması ile beklentiler gerçekleşti. Bakan Şimşek, ilk açıklamasında rasyonel zemine dönüleceğini belirtirken, şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluğun temel ilkeleri olacağından bahsetti. Yeni haftaya mayıs ayı enflasyon oranları ile başlanacak. Enflasyon verilerinin ardından, haftanın kalanında ekonomide düzenleyici ve denetleyici kurumlardan gelebilecek olası düzenlemeler piyasaların odağında olabilir. Yapılacak olası düzenlemelerin bankacılık sektöründeki baskıyı azaltması beklenebilir. 

Teknik olarak, haftalık görünümün pozitife döndüğü endekste yukarı yönde kısa vadeli direnç seviyelerine yaklaşmış görünüyoruz. Haftaya pozitif başlangıcın ardından kısa vadede 5200-5300 dirençleri takip edilebilir. 5300 üzerinde kalıcılık oluşması halinde ise yükselişin momentum kazanarak 5500 seviyesini hedeflemesi beklenebilir. 2022 yılı kapanış seviyesi de 5509 puandan geçiyor. Olası kar satışları ile geri çekilmelerde ise 5070 kısa vadeli destek noktası olmak üzere bu desteğin geçilmesi halinde 5000'e kadar geri çekilmeler olağan karşılanabilir. 

Geçtiğimiz hafta endeksin güçlü seyrine paralel bültendeki THYAO hariç tüm hisseler hedef seviyeleri aştı. Bu hafta portföye GUBRF AGHOL ve SOKM eklendi. THYAO ve ASELS mevcut görünümleri taşınmaya devam ediyor. 

Haftalık Teknik Bülten

Haftalık Teknik Bülten

ÖNCEKİ HAFTA PERFORMANS TABLOSU

29 Mayıs - 02 Haziran 2023

29 Mayıs - 02 Haziran 2023

Ücretsiz Deneme Hesabı