Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 22-04-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Bilançolar Düşüşü Durdurabilir Mi?

ABD endekslerinde yaşanan sert satıcılı seyrin Cuma günü hız kazandığını söylemek mümkün. Ayrıca endeksler arası korelasyon da azalmış durumda. Dow Jones haftayı yataya yakın bir seyirle tamamlarken, Nasdaq’ta düşüş %5’e ulaştı. S&P 500 Endeksinde ise psikolojik olarak önemli 5.000 seviyesi altında kapanış geldi. Yeni haftada gelecek olan, piyasa ağırlığı yüksek şirketlere dair finansallar piyasadaki düşüşe dur diyebilir. Fed beklentilerini daha da bozmayacak ekonomik veriler de yine önemli olacaktır.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Haftanın ekonomik açıdan önemli verileri Salı günü PMI verileri, Perşembe günü gelecek olan ilk çeyrek büyüme verisi ve Cuma günü gelecek olan Fed’in favori enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE verisi. Şirket bilançoları tarafında ise Salı günü Pepsico, Çarşamba Meta, Perşembe Alphabet ve Microsoft ile Cuma günü de Exxon ve Chevron ön planda olacak.


S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm


S&P500 Endeksinde yaşanan satışla birlikte RSI aşırı satım bölgesine yaklaşırken, 5000 altında kapanış ile 100 günlük basit ve üssel ortalamaların geçtiği 4940 destek konumunda, 5000 üzerine ataklarda kısa vadeli ortalamalar ve olası dirençler olarak 5030 ve 5100 izlenebilir.
Dow Jones Endeksinde endikatörler sat sinyali üretirken, endekste 37.800-38.300 bandı dahilinde bir konsolidasyon görülebilir, bu bandın alt kısmında düşüş 36.500 düzeyine kadar devam edebileceğinden temkinli olunmalı.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Muhteşem yedili hisselerindeki teknik görünüm zayıf, haftanın açılışında takip edilmesi gereken seviyeler, Apple 176, amazon 180, Meta 500, Microsoft 400, Alphabet 158, Nvidia 800 ve Tesla 150. Bu seviyelerin altında kalınması negatif.

-Cuma günü enerji sektörü devleri finansallarını açıklayacak. Exxon Mobil, Chevron ve Total bilançoları içinde, Exxon Mobil ön planda kalabilir, ayrıca bu hisse temettü hissesi arayışı içinde olan yatırımcılar için de uygun bir aday.

-Yapay zeka ile ilintili hisseler arasında AMD ve Soundhound ön planda tutulabilir.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq’ta teknik görünüm giderek daha da bozuluyor, 18.200 direncini aşamayan endekste düşüş 17.000 desteğine kadar devam etti. Buradan gelebilecek tepki alımları 100 günlük ortalamaların geçtiği 17.350 düzeyini aşamadığı takdirde kısa soluklu kalacaktır.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altında 2330-2340 bandının destek olarak tutunması ile yeni zirve arayışı yaşanabilir, 2431 dolar ons üzerine yerleşilmesi halinde ilk planda 2500 dolar ons hedef konumunda izlenecektir.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatlarında 27 dolar ons seviyesi üzerinde kalındıkça, kısa vadeli zirve olan 29.80 dolar ons direncinin bir kez daha zorlanması ana senaryo konumunda, altına da bağlı olarak yükselişin ivme kazanması beklenebilir.

EUR/USD

Kısa vadeli olarak 1.06 ara desteği üzerinde tutunmayı başaran parite için, 1.0750 aşılmadıkça hareketin uzun soluklu olma ihtimali az, yeniden düşüşün başlaması halinde bu sefer 1.0460 desteği ön plana çıkacaktır.

WTI

Ortadoğu’da İran ile İsrail arasında yaşanan gelişmelerin nispeten hız kesmesi ile fiyatlar kısa vadeli ortalamalarına kadar geri gelirken, WTI için 83.50 dolar varil seviyesi altında 80 dolar varil seviyesi ana destek konumunda.

Ücretsiz Deneme Hesabı